Wat zijn de effecten van een stoelmassage op je lichaam en geest?

Effecten van een stoelmassage

Herken je dat je tijdens het werk geregeld een moment nodig hebt om even uit je werkzaamheden te stappen en op te laden. Fysiek zwaar werk dwingt je om af en toe rust te nemen, zodat je knieën, rug en schouders niet overbelast raken. Voer je werk uit waarbij je je hersenen moet uitdagen, ook dan is een regelmatige pauze geen overbodige luxe.

Nu zijn er diverse manieren om tijdens je werk een rustmoment te nemen en op te laden. De lunch, een wandeling in de buitenlucht of met collega’s rond de tafeltennistafel zijn daar effectieve voorbeelden van. Wat er ook zeker aan bijdraagt, is het nemen van een stoelmassage. Die helpt je om even uit je werkmodus te stappen, volledig te ontspannen en tot slot nieuwe energie te krijgen om je werk op te pakken. Lees in deze blog wat het effect van een stoelmassage is op je lichaam en geest.

Uit je werk stappen en ontspannen

Stoelmassage

Tijdens een stoelmassage wordt je hele bovenlichaam onder handen genomen. Je rust met je borst op je leuning, zodat ik als masseur goed bij je rug, schouders en nek kan. De ergonomische stoel wordt op je lichaam afgesteld, wat betekent dat je geen krampachtige houding hoeft aan te nemen. In plaats daarvan kun je volledig ontspannen en daarmee is het eerste effect van de stoelmassage in werking getreden.

Langzaam ga ik de spieren in je bovenlichaam af door ze met drukpunttechnieken kort te masseren. Deze techniek zorgt ervoor dat je spieren in ruststand komen en dat spanningen en eventuele pijntjes je lichaam uit kunnen stromen. Dat je lichaam de gelegenheid krijgt te ontspannen, heeft haast automatisch een gunstig effect op je hersenen. Ook mentaal kom je tot ontspanning waardoor mogelijke drukte van werk naar de achtergrond verdwijnt. Dat is dan ook precies wat je op dat moment nodig hebt: lichamelijke en geestelijke rust die je helpt om even op te laden.

Van ontspanning naar nieuwe energie

Ben je volledig tot rust gekomen, dan is de stoelmassage nog niet afgerond. Het doel is namelijk om na ruststand weer nieuwe energie te krijgen die als stimulans dient voor de rest van je werkdag. Met bepaalde drukpunttechnieken die ik uitoefen op je rug, nek en schouders, stroomt de nieuwe energie je lichaam binnen. De relatief korte duur van de stoelmassage heeft precies het gewenste effect dat ervoor zorgt dat je opgeladen bent en je werk weer kunt oppakken. Daar waar je voorafgaand aan de massage in je werk tegenaan liep, heeft nu plaatsgemaakt voor frisse energie en nieuwe ideeën.

Effecten stoelmassage

Een stoelmassage ervaren met Massagewerk Friesland

Stap je in de massagestoel, dan zul je na 20 à 30 minuten ervaren hoe je lichaam en geest tot rust komen om vervolgens weer nieuwe energie te krijgen. Het effect van de stoelmassage is groot, omdat het van invloed is op de rest van je werkdag. De massage haalt stress door werk naar de achtergrond te halen en levert daarvoor in de plaats nieuwe energie.

Klinkt dit als een aangenaam idee voor jouw werknemers? Neem gerust contact met me op om de opties voor een bedrijfsstoelmassage te bespreken.