Wat zijn de positieve effecten van een massage op je werk?

Positieve effecten massage op werk

Waar de ene collega zijn werk onderbreekt om een rondje te lopen en de ander het op een tafelvoetbalwedstrijdje gooit, zoek jij naar andere oplossingen om de stress op je werk te verminderen en productiever te werken. Een manier die effect heeft, is het nemen van een massage. Ontdek in deze blog wat de positieve effecten zijn als je een massage op het werk neemt. Is het iets voor jou, dan ga ik graag met je in gesprek om te kijken wat ik hierin voor je kan betekenen.

Effecten massage werkdruk

Pas op de plaats maken en even uit je werk stappen

Ben je aan het werk en wil je een massage nemen, dan betekent dit dat je je taken moet onderbreken. Wellicht denk je dat dit helemaal niet efficiënt is en wil je je werkzaamheden eerst afronden voordat je iets anders gaat doen. Toch heeft een onderbreking door een massage een heel positief effect. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe je op dat moment in je werk zit, maar moet je je voorstellen dat je iets doet waar geen schot in lijkt te zitten en maar niet wil lukken. Je kunt erin blijven hangen en vergeefse pogingen doen om de taak af te ronden. Je kunt het ook eventjes aan de kant zetten en je concentreren op iets anders, in dit geval op een ontspannen bedrijfsstoelmassage. Je zult zien wat het positieve effect hiervan is.

Ontspannen om vervolgens weer op te laden

Door je taken kortstondig te parkeren en je over te geven aan de massage, heb je tijdens je werk de mogelijkheid even te ontspannen. Zeker op momenten dat je voor een grote opgave staat waarbij hoge verwachtingen worden geschept, kan dat een grote druk op je leggen. Heb je de gelegenheid om de druk even van de ketel te halen en met een massage tot ontspanning te komen, dan kunnen je lichaam en geest weer opladen met nieuwe energie.

Ruimte maken voor nieuwe ideeën en inzichten

De ontspanning die je je voelt tijdens de massage, zorgt ervoor dat je meer ruimte krijgt in je hoofd. Waar je met volle aandacht en een bepaalde mate van stress bezig was met je taak, wordt de ruimte in je hoofd nu vrijgemaakt. Je bent even helemaal uit je werkmodus en laadt letterlijk op. Pak je na afloop je werkzaamheden weer op, dan komen er met de hernieuwde energie en vrijgemaakte ruimte nieuwe ideeën en inzichten aan het licht. Ideeën waar je zonder de massage misschien niet op was gekomen, omdat je nog vastliep. Bovendien hebben je spieren een kleine boost gekregen, waardoor je zowel mentaal als fysiek je werk optimaal kunt voortzetten.

Betere werksfeer en hogere productiviteit

Is de druk hoog op de werkvloer, dan kan leiden tot onderlinge irritaties. De stress is hoog en wat er gebeurt moet goed gaan. Voel je als collega’s deze stress, dan kan dat invloed hebben op de eindresultaten. Het kan best zijn dat de stress eraan bijdraagt dat het goed uitpakt, de kans is alleen nog groter dat je door de hoge werkdruk steken laat vallen. Daarnaast doet te veel stress op de lange rit geen goed voor je eigen werkplezier en voor de sfeer op de werkvloer. Maak je als team van de mogelijkheid gebruik een professionele masseur op de werkvloer uit te nodigen, dan verandert de onrustige en gestreste werkvloer in een ontspannen en gezellige werkvloer. De positieve effecten van een massage tijdens het werk leiden er uiteindelijk toe dat de productiviteit hoger wordt en dat zelfs het ziekteverzuim lager wordt. Dus niet alleen voor jou heeft het voordelen, ook je werkgever heeft profijt van een effectieve stoelmassage.

Effecten massage brainstorm

De positieve effecten van een massage door Massagewerk Friesland

Wil je de positieve effecten van een massage op het werk zelf ondervinden? Kom erachter hoe een professionele stoelmassage ervoor zorgt dat je lichaam kan ontspannen en dat je geest meer ruimte krijgt voor creativiteit. Een sessie van 20 tot 30 minuten is genoeg om tot ontspanning te komen en met nieuwe energie verder te gaan met je werk. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met me op, zodat je hierover uitgebreid kan informeren en adviseren.