Hoe zit een massagestoel in elkaar?

Hoe zit een massagestoel in elkaar?

Wanneer je tijdens je werk een bedrijfsstoelmassage ondergaat, ga je niet liggen op een massagetafel. Tijdens de massage neem je plaats in een ergonomisch afgestelde massagestoel. De houding die je dan aanneemt, zorgt ervoor dat je volledig kunt ontspannen. Tegelijk worden je spieren en zenuwen geprikkeld om na de massage met frisse energie aan het werk te gaan.

Hoe een massagestoel in elkaar zit, daarover lees je in deze blog. Daarbij leg ik bovendien uit waarom het ontwerp van de massagestoel belangrijk is voor een optimaal effect van de massage.

Plaatsnemen in de voor jou afgestelde massagestoel

Massagestoel

Om te beginnen neem je plaats in de massagestoel door met je knieën op de daarvoor bestemde steunen te leunen. Met je borst naar de stoel toe zit je op je knieën klaar om aan de massage te beginnen. Vervolgens ga je comfortabel in de zitting plaatsnemen. Ik zorg ervoor dat de kniesteunen en zitting goed op je lichaam zijn afgesteld, zodat je geen inspanning hoeft te leveren om goed te kunnen zitten.

De massagestoel zit zo in elkaar dat je rechtop blijft zitten. Daardoor blijft je lichaam prikkelingen toelaten. Zou je op een massagetafel liggen, dan is er kans dat je te relaxed wordt. Na de massage kost het je dan meer moeite om weer op te laden en je werk opnieuw op te pakken. De houding in de massagestoel zorgt er daarentegen voor dat je lichaam ruimte geeft om tijdens de stoelmassage geprikkeld te worden en nadien met frisse energie aan het werk te gaan.

Optimaal ontspannen in de massagestoel

Nadat je op de massagestoel bent gaan zitten, leg je je borst op de steun die voor je staat. Je helt dus iets voorover. Boven de borststeun is een hoofdsteun gevestigd waarin je je hoofd kunt leggen. Als je dat hebt gedaan, kun je mij niet meer zien. Maar om je niet te laten schrikken, zorg ik dat ik je gedurende de hele stoelmassage aan blijf raken. Zo blijf je ontspannen en schrik je niet op van onverwachte aanrakingen of bewegingen van mijn kant.

Tot slot je armen, die laat ik niet langs je lichaam hangen. Voorop de massagestoel is een steun gevestigd waarop je je armen kunt neerleggen. Ook die stel ik zo af dat je schouders en armen volledig ontspannen kunnen rusten.

Hoe de massagestoel in elkaar zit, heeft invloed op de mate waarop jij kunt ontspannen. Door iedere steun precies zo af te stellen op jouw lichaam, hoef je tijdens de massage geen inspanningen te leveren om ontspannen te zitten. Dat is al het eerste begin van een ontspannen en effectief bedrijfsstoelmassage.

Met nieuwe energie uit de massage

Heb je eenmaal plaatsgenomen op de massagestoel en is die naar jouw lichaam afgesteld, dan kan de massage beginnen. De massagestoel zit zo in elkaar dat het ontwerp het voor mij mogelijk maakt om jou optimaal te masseren. Terwijl ik om de stoel loop, kan ik je hele bovenlichaam met drukpunttechnieken masseren. Zo zorg ik ervoor dat je lichaam en geest eerst kunnen ontspannen om vervolgens geprikkeld te worden. Het ontwerp van de massagestoel heeft daar een onmisbare invloed op. De ergonomische afstelling en de zithouding zorgen ervoor dat je goed kunt ontspannen en ontvankelijk blijft voor prikkelingen. Na 20 tot 30 minuten krijg je hernieuwde energie om je werkzaamheden op te pakken en waar mogelijk beter af te leveren.

Opladen na stoelmassage

De massagestoel van Massagewerk Friesland

Nu je weet hoe een massagestoel in elkaar zit, wil je er misschien zelf eens in stappen. Neem vrijblijvend contact met me op om te vragen naar de mogelijkheden voor een bedrijfsstoelmassage bij jou op het werk. Ik kom graag langs om je te laten ervaren hoe je volledig kunt ontspannen in de massagestoel en hoe je nadien met nieuwe energie je werk oppakt.