Waar is een massage op het werk goed voor?

Waar een massage goed voor is

Herken je het gevoel dat je tijdens het werk af en toe een boost kunt gebruiken? Even een pauze om weer op te laden om er vervolgens weer vol tegenaan te kunnen. Dat kan in de ochtend met een kop koffie, maar het is niet raadzaam om die onbeperkt te drinken. En tijdens de lunchpauze pak je regelmatig de gelegenheid om snel dit met een collega te bespreken of dat even te regelen. Hoe kun je dan écht een moment pakken om jezelf lichamelijk en geestelijk op te laden? Wat dacht je van een korte en effectieve bedrijfsstoelmassage?

De massage heeft een duur van 20 tot 30 minuten en dat is precies voldoende voor jou om met je hoofd uit de werkzaamheden te stappen en je over te geven aan pure ontspanning. Wil je meer weten? In deze blog lees je waar een massage op het werk goed voor is.

Het ontlasten van je spieren

Wanneer je fysiek zwaar werk doet omdat je veel moet lopen en tillen, dan ga je dat in je spieren voelen. Hoe fit je ook bent, als je na een lange werkdag eenmaal thuis kunt zitten, voel je de vermoeidheid door je benen stromen. Ook als je zittend werk doet, bijvoorbeeld op kantoor of achter een informatiebalie, is een gezonde werkhouding essentieel. Het kost kracht om een goede werkhouding aan te nemen en aan te houden.

Om je spieren af en toe nieuwe energie te geven, is een bedrijfsstoelmassage een uitkomst. De massage op het werk is in de eerste plaats goed voor het herstellen en ontlasten van je spieren, zodat je fysiek weer op krachten komt. De drukpunttechnieken die ik toepas, zorgen ervoor dat je spieren kunnen ontspannen om vervolgens geprikkeld te worden met nieuwe energie. Als gevolg hiervan kun je de rest van de dag weer pijnloos lopen, tillen of achter de computer plaatsnemen.

Massage voor werkhouding

Het verminderen van stressklachten

Niet alleen fysieke klachten zijn reden om een stoelmassage te nemen. Ook de drukte en stress van de dag kunnen aanleiding zijn. Een massage op het werk is namelijk heel goed om ook je mentale gezondheid een boost te geven. Zeker wanneer een drukbezette agenda van alles van je vraagt en jij je bij aanvang van de werkdag al laat leiden door een lange lijst met taken die gedaan moeten worden. Slaat de stress gelijk toe, dan is een massage op het werk absoluut een aanrader. Het kan zijn dat je jezelf de tijd niet gunt om even een pauze te nemen en 20 à 30 minuten in de massagestoel te stappen. Maar je zult zien dat zodra je het toelaat en je schouders, rug en nek professioneel laat masseren, dat de stress voor een groot deel uit je lichaam wegstroomt.

Met het wegstromen van de stress, merk je ook dat je hoofd langzaam leeg raakt. De stressvolle gedachten die er nog waren voordat je in de stoel stapte, zijn tijdens de massage verdwenen. Jij bent ondertussen helemaal in het hier en nu aan het genieten van de massage terwijl je lichaam en geest steeds meer ontspannen.

Het stimuleren van je creativiteit

Massage voor creativiteit

Wanneer de massage is afgerond, is het tijd om je werk weer op te pakken. Ben je bang dat de stress en drukte gelijk weer op je afkomen? Wees daar niet ongerust over. Want waar een massage op het werk goed voor is, heeft ook te maken met ruimte voor nieuwe inzichten en creativiteit. Je hoofd is leeggemaakt en de positieve stimulansen van de stoelmassage prikkelen je tot nieuwe en creatieve ideeën waar voor de massage geen ruimte voor was.

Nadat je een kleine 30 minuten in de massagestoel hebt gezeten en je jezelf volledig hebt overgegeven aan een ontspannen en prikkelende massage, ga je met frisse energie en een glimlach terug naar je werkplek. Waar je dag eerst begon met stress en een beperkte creativiteit als gevolg, ben je nu ontspannen en komen nieuwe en betere inzichten bijna als vanzelf op je af.

Een massage op het werk met Massagewerk Friesland

Je weet nu waar een massage op het werk goed voor is. Wil je het ook echt ervaren en heb je er behoefte aan om af en toe tijdens je werk in de massagestoel te stappen? Fysieke en stressklachten kunnen verholpen worden dankzij de drukpunttechnieken die ik toepas en na 20 minuten pak jij met nieuwe energie je werkzaamheden weer op.

Als je benieuwd bent naar wat ik voor jou en je collega’s kan betekenen, neem dan eens vrijblijvend contact met me op. Dan kunnen we samen bespreken of een massage op het werk iets voor jullie is. Ik kom graag langs op de werkvloer om de massagestoel te plaatsen en jou en je collega’s te helpen.