4 tips om stress op het werk te verminderen

Werkstress verminderen

Ga je iedere ochtend met veel energie naar je werk om te doen waar jij goed in bent? Hoeveel plezier je ook van je werk hebt, ongetwijfeld zul je momenten beleven die voor de nodige stress zorgen. Een naderende deadline of een uitdagend project, er zijn perioden op het werk waar je even met je handen in het haar zit en niet meer weet waar je het zoeken moet. Merk je dat de stress langdurig in je lichaam zit en dat het je werk nadelig beïnvloedt? Lees dan deze blog met 4 praktische tips die je helpen om de stress op het werk te verminderen. 

Grote taken opdelen in kleinere stappen

Waar je het ene moment de touwtjes helemaal in handen hebt en je werk goed kunt uitvoeren, kun je de volgende dag overvallen worden door een oneindige takenlijst. Bij het openen van je agenda weet je niet waar te beginnen en hoe je alles klaargespeeld krijgt. Een manier om het overzicht te houden en ervoor te zorgen dat je niet gestrest raakt, is door grote projecten en taken op te delen in kleinere stappen. De kleinere stappen worden behapbaar en je kunt de taak op een planmatige manier uitvoeren. Je zult merken dat het je niet meer aanvliegt en dat je met meer rust kunt werken.

Minder werkstress

Communiceren met collega’s en leidinggevende

Merk je dat je veel werkstress ervaart en dat grote taken je snel aanvliegen? Het is raadzaam om hier niet in je eentje mee te worstelen maar erover te communiceren met je collega’s. Waar nodig kun je je leidinggevende erbij betrekken. Door in je team aan te geven in welke mate je stress voelt en wat de oorzaak hiervan is, sta je er niet alleen voor. Samen met collega’s kun je bepalen wat je nodig hebt en hoe zij kunnen helpen. Wanneer je de situatie hardop uitspreekt, zul je bovendien merken dat het erg oplucht en dat je daardoor zelf al meer ruimte voelt om het probleem aan te pakken.

Afleiding zoeken

Vaak helpt het om je werk even aan de kant te leggen en afleiding te zoeken. Denk aan afleiding in de vorm van een korte wandeling in de buitenlucht of een sportief spelletje met collega’s. Juist als je denkt dat je echt geen tijd hebt om even pauze te nemen, kan het een enorm voordelig effect hebben. Het geeft je namelijk even de gelegenheid om je gedachten te verzetten en je op iets anders te focussen. Je laadt op en kunt met nieuwe energie je taken voortzetten. Je zult merken dat je productiever werkt en dat je geïnspireerd bent tot nieuwe inzichten.

Genieten van een bedrijfsstoelmassage

Een laatste manier om de stress te verminderen, is door even uit je werk te stappen en een bedrijfsstoelmassage te nemen. Ook dit is een manier om je taken even aan de kant te zetten, om je gedachten te verzetten en volledig te ontspannen. De ontspanning zorgt ervoor dat je oplaadt om vervolgens weer geprikkeld te worden en nieuwe energie te krijgen. Lichamelijk en mentaal kom je tot rust en na 20 à 30 minuten ben je weer opgeladen om met je werk verder te gaan. De stress is afgenomen en je voelt nieuwe energie om door te gaan. Ook hier ga je voelen dat je productiever werkt en dat je een deadline of moeilijk project de baas bent.

Je stress verminderen met hulp van Massagewerk Friesland

Ben je op zoek naar manieren om stress op je werk te verminderen? Ontdek de effecten van een bedrijfsstoelmassage die jou en je medewerkers positief stimuleert. Met vaste regelmaat kan ik bij jullie op locatie langskomen om iedereen op de werkvloer te masseren. Niet alleen vermindert het de stress bij individuele medewerkers, je zult ook zien hoe het bijdraagt aan hogere productiviteit en een betere sfeer op de werkvloer. Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

fase 2 drukpuntenmassage