Jouw voornemens voor 2023: meer ontspanning

Voornemens 2023 ontspanning

Nog maar een paar weken, dan kunnen we afscheid nemen van 2022 en luiden we een nieuw jaar in. Hoe ga jij 2023 in? Ben je blij met waar je nu staat en kijk je uit naar de verrassingen die het nieuwe jaar brengt? Of zijn er zaken op het werk of in je privéleven die extra aandacht nodig hebben? Wees niet te streng voor jezelf als je je voornemens voor 2023 opschrijft. ‘Meer ontspanning’ mag best bovenaan de lijst staan.

In deze blog leggen we je een aantal punten voor die als voornemens voor 2023 kunnen gelden. Het zijn suggesties waar je je door kunt laten motiveren om, zeker als je het zelf wilt, iets te veranderen. En onthoud dat ontspanning en zelfzorg daarin prioriteit mogen hebben.

Tijd maken om echt te ontspannen

Hoe blik jij terug op het afgelopen jaar? Zijn er dingen gebeurd die je dagelijks leven hebben beïnvloed of is 2022 in rap tempo aan je voorbijgegaan? En als je dan terugkijkt, hoeveel tijd heb je genomen om eens aan jezelf te denken en tussen de verplichtingen door echt te ontspannen? Als het niet genoeg is geweest, dan wordt het echt tijd om meer ontspanning op nummer 1 van je voornemens voor 2023 te zetten.

Voornemens 2023 massage

Ontspanning opzoeken kan op verschillende manieren en is voor iedereen anders. Waar de een zichzelf graag uitput tijdens een sportsessie en daarmee zijn hoofd leegmaakt, zoekt een ander graag comfort in een avondje niksen op de bank. Belangrijk is dat je je hoofd leeg kunt maken. Triggers die stress veroorzaken of zaken die je een haastig gevoel geven moet je zoveel mogelijk kunnen parkeren. Helpt de ontspanning je gedachten echt opzij te zetten, dan komen je lichaam en geest in ruststand en krijg je de gelegenheid om op te laden.

Het is niet moeilijk om tijd vrij te maken voor ontspanning. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om in ieder geval eens per maand een massage te nemen. Dat kan tijdens een bezoek aan de wellness waar je met je partner of een vriend(in) heen gaat. Het kan ook op de werkvloer waar je plaats op de massagestoel neemt om in 20 tot 30 minuten volledig tot ontspanning te komen.

Leren bewust te genieten

Je kunt je agenda voor 2023 actief inrichten met momenten voor ontspanning. Het is daarnaast ook belangrijk dat je je voorneemt tijd te maken om bewust te genieten. Wanneer je in het afgelopen jaar alles met haast hebt gedaan om zoveel mogelijk in weinig tijd te kunnen doen, kijk je misschien terug met het besef dat je er veel te weinig van genoten hebt. Een dagje uit met het gezin of het uitproberen van nieuwe recepten waar je echt naar uitkeek, maar waar je achteraf niet volop en bewust van genoot.

Een voornemen voor 2023 kan dus zijn om je beter bewust te zijn van de positieve dingen die je meemaakt en waar je echt van geniet. Laat ze niet zomaar aan je voorbijgaan, maar leer jezelf aan om het bewust te ervaren.

Meer bewegen en gezonder eten

Ben je van mening dat je meer winst kunt halen uit je sportschema en eetpatroon? Misschien een steeds terugkerend voornemen dat je tot nu toe niet kon volhouden. Gelukkig is het nooit te laat. Zet je voornemens voor 2023 op het gebied van beweging en eten door en maak het jezelf daarin niet te moeilijk. Haal je plezier uit sport en gezond eten, dan zal de uitdaging goed te doen zijn. Heb je er meer moeite mee, stel dan behapbare doelen op en vind manieren om het voor jezelf leuk te maken. Je kunt een vriend of vriendin uitnodigen om samen een sport te beoefenen. Of nog beter, beloon jezelf na een flinke work-out met een ontspanningsmassage.

Stoppen met slechte gewoontes

Heb je bepaalde gewoontes waarvan je voelt dat ze je belemmeren? Roken, overmatig snoepen of voortdurend negatief denken houden je tegen goed voor jezelf te zorgen en optimaal te genieten. Als voornemen voor 2023 kun je jezelf motiveren deze gewoonte achter je te laten. Heb je dat al eens geprobeerd, maar zonder succes? Houd dan in gedachten dat je altijd opnieuw kan beginnen en dat het succesvolle resultaat absoluut te bereiken is. Daarvoor heb je alleen de juiste middelen en mogelijk de juiste mensen nodig.

Is het je uiteindelijk gelukt, dan ga je zien hoeveel meer ruimte je krijgt voor een van je andere voornemens. Gezonder leven, bewust genieten en optimaal ontspannen zullen je steeds gemakkelijker afgaan.

Ontspannen in 2023 met Massagewerk Friesland

Als je vindt dat je meer tijd wilt maken om echt te ontspannen en bewust te genieten, dan kan ik je helpen. Vooral op de werkvloer waar het belangrijk en gezond is om af en toe pas op de plaats te maken en op te laden, is de stoelmassage een effectieve oplossing.

Ga je voornemens voor 2023 positief aan door te beginnen met echt ontspannen, zowel thuis als op het werk. Wil je weten wat ik daarin voor je kan betekenen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een bedrijfsmassage? Neem gerust contact met me op, zodat we vrijblijvend plannen kunnen maken voor een nieuw en ontspannen jaar.