Waar is een bedrijfsmassage goed voor?

Lig jij aan het eind van een dag werken plat op de bank omdat je al je spieren in je lichaam voelt? Je hebt veel gelopen en zwaar getild, dus je rug heeft het nodige te verduren gehad. Of je werkt op kantoor en zit grote delen van de dag achter je bureau. Dat klinkt relaxed. Maar heb je je bureau niet goed afgesteld, dan zul je dat op den duur merken in je rug, schouders en nek.

Om je werkzaamheden optimaal te blijven doen, is een goede werk- en zithouding heel belangrijk. Tillen vanuit je benen en zitten met een rechte rug bevorderen je lichamelijke gezondheid. Zo kun je je werkzaamheden langer en beter uitvoeren. Daar hebben jij en je werkgever alleen maar profijt van. Om die werkdruk op je lichaam nog meer te verlichten is een goede bedrijfsmassage op zijn tijd welkom. Waar een bedrijfsmassage goed voor is? Dat ontdek je in deze blog.

Even tijd maken om te resetten

Bij een bedrijfsmassage zit je op een ergonomisch ontworpen stoel en neem ik je als deskundige masseur van Massagewerk Friesland onder handen. In ongeveer 20 à 30 minuten tijd oefen ik acupressuurtechnieken uit op onder andere je nek, schouders en rug. Ik neem rustig de tijd om je een professionele en goede bedrijfsmassage te geven. Dit heeft een gunstig effect op je lichaam en energielevel. De acupressuurpunten die in de massage worden toegepast, zorgen voor een stimulatie van je bloedcirculatie. Je bloed gaat sneller stromen, je lichaam voert de afvalstoffen beter af en jij krijgt meer energie.

Zit je middenin drukke werkzaamheden, dan geeft een bedrijfsmassage je even de gelegenheid om eruit te stappen en je hoofd leeg te maken. Misschien bied je in eerste instantie weerstand, omdat je die dag deadlines hebt of zo snel mogelijk je taken wilt afstrepen. Maar blijf je steken in die drukte, dan kan dat een negatief effect hebben op de resultaten. Door je volle hoofd en je vermoeidheid kun je overhaaste beslissingen nemen en onnodige fouten maken. Wil je dit voorkomen, dan maak je met een bedrijfsmassage even pas op de plaats. Het geeft je gelegenheid om volledig te ontspannen en negatieve zaken los te laten. Die hebben plaats gemaakt voor positieve ideeën, dus na de massage kun je weer vol nieuwe energie je werkzaamheden oppakken.

Bedrijfsmassage werksfeer

Andere manieren om te resetten

Het mag duidelijk zijn dat een bedrijfsmassage erg zinvol is op de werkvloer. In relatief korte tijd merk je al een groot verschil en kun je dat belangrijke project of die uitdagende taak met frisse energie oppakken. Er zijn ook andere manieren om even uit je werkritme te stappen en op te laden. Merk je dat je in je taak vastloopt of dat je in de laatste uren van de dag vermoeid wordt? Waarom las je niet even een pauze in en loop je een blokje om? Een kwartiertje beweging in de buitenlucht kan al wonderen doen voor de rest van je werkdag. Daag een collega uit om een potje tafeltennis te spelen of pak een kop koffie die je deze keer niet achter de computer opdrinkt, maar waar je even bewust van gaat genieten. Door kort uit je werkzaamheden te stappen en de gedachten erover te parkeren, krijg je als vanzelf meer ruimte in je hoofd en lichaam voor nieuwe ideeën en inzichten die je verder helpen.

Waarvoor dient een bedrijfsmassage tijdens het werk?

De effecten van een bedrijfsmassage zijn niet alleen gunstig voor je lichaam. De massage draagt bij aan een positiever en effectiever werksfeer op kantoor. Af en toe een bedrijfsmassage voor jou en je collega’s is goed om de volgende redenen:

  • Door tussen de bedrijven door even een moment van ontspanning te nemen, nemen je productie en motivatie toe. Je blijft niet hangen in de drukte van je werkdag, want je kunt even resetten om er vervolgens weer vol tegenaan te gaan.
  • Je kunt de lichamelijke klachten door het zware tillen of een verkeerde houding voor zijn. De bedrijfsmassage heeft een preventieve werking die ervoor zorgt dat klachten uitblijven. Het ziekteverzuim op het werk is als gevolg van de massage lager.
  • Een ontspannen bedrijfsmassage maakt je hoofd leeg en haalt lichamelijke pijntjes weg. Dat maakt jou en iedereen op de werkvloer meer relaxed. Gevolg is een fijnere werksfeer voor iedereen en hogere productie van de werkzaamheden.
  • Ik heb jarenlange ervaring als bedrijfsmasseur en weet precies de pijnpunten te ontdekken waar jij last van hebt. Een stijve rug of aanhoudende schouderklachten kunnen sneller opgespoord worden tijdens de bedrijfsmassage.
  • Door de massage raak je bewust van je eigen werk- en lichaamshouding. Ik kan je advies geven over de afstelling van je bureau en na een bedrijfsmassage weet je opnieuw hoe je een goede houding aanneemt.
  • Een bedrijfsmassage voorkomt niet alleen lichamelijke pijn. Wanneer je al RSI-klachten of pijn door stress ervaart, helpt een massage die te verminderen. Jij kunt aan mij aangeven waar je pijn voelt, zodat ik me daar tijdens de massage op kan concentreren.

Ervaar de effecten van een bedrijfsmassage van Massagewerk Friesland

Wil jij jezelf en je collega’s met regelmaat verwennen met een goede bedrijfsmassage? Je weet nu waar die goed voor is, dus maak op je werk gebruik van de mogelijkheden die Massagewerk Friesland je biedt.

Ik kom op locatie en neem de ergonomische massagestoel mee. Deze wordt voor iedere medewerker afzonderlijk afgesteld, zodat je volledig ontspannen kunt plaatsnemen en optimaal van de massage geniet. Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een bedrijfsmassage? Kijk online voor de arrangementen en tarieven en neem vrijblijvend contact op met Massagewerk Friesland. Dan kunnen jij en je collega’s met regelmaat de werkzaamheden even aan de kant zetten en alles van je afschudden tijdens de bedrijfsmassage.