De voordelen van magnesium op lichaam en geest

Jezelf goed verzorgen en je lichaam en geest op gezette tijden laten ontspannen, dat doe je door een massage te nemen. Dat kan tijdens een bezoek aan een spa of met een bedrijfsstoelmassage tijdens het werk. Voldoende ontspanning is naast gezonde voeding en lichaamsbeweging een essentieel en onmisbaar onderdeel van een gezonde levensstijl. Laat je dus regelmatig masseren om alle stress even van je af te laten glijden en je weer op te laden.

Andere middelen die eraan bijdragen je lichaam en geest gezond te houden, zijn onder andere vitaminen en mineralen. Aanwezig in allerlei voedingsmiddelen, maar ook als losse supplementen te verkrijgen. In deze blog staat magnesium centraal en wil ik je meegeven wat de voordelen van magnesium zijn op je lichaam en geest.

Het effect van magnesium

Magnesium is een mineraal dat een positieve werking heeft op je lichaam en ook op je geest, absoluut onmisbaar dus. Je bloeddruk, hart- en hersenfunctie en het immuunsysteem worden met voldoende magnesium gereguleerd. Daarnaast versterkt het mineraal je botten en je tanden.

Massage in massagestoel

Heb je een tekort aan magnesium, dan kun je dat merken doordat je veel kramp voelt in je spieren, sneller en vaker moe bent, slecht slaapt en meer dan anders hoofdpijn hebt. Zo sprak ik met een klant die rond haar 54e ging skiën zonder daarvoor getraind te hebben. Als advies gaf ik haar mee voorafgaand aan de wintersport iedere avond een voetenbad met magnesium te nemen zodat ze spierpijn kon voorkomen. Het resultaat was prachtig, want ze kon elke dag skiën zonder lichamelijke klachten te krijgen. Een andere klant die zich vaak moe en lusteloos voelde, begon ook aan een voetenbad met magnesium. Al snel kwam zij erachter dat de trilling die ze bij haar oog voelde, in één keer weg was.

Voldoende inname van magnesium heeft niet alleen een positief effect op je lichaam. Ook mentaal kan het mineraal je een boost geven. Net als bij een massage die ervoor zorgt dat je beter kunt ontspannen, heeft magnesium een rol in het verminderen van stress en angst. Dat heeft vervolgens weer een gezond effect op je bloeddruk en hartfuncties. Minder stress verlaagt immers het risico op beroertes en hartaanvallen.

Magnesium uit voeding en als supplement

Volg je een gezond voedingspatroon, dan is de kans groot dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. Magnesium zit namelijk in tal van voedingsmiddelen. Maak bijvoorbeeld een lekkere salade met bladgroenten, noten en zaden, avocado’s en wat andere groenten en je bent er al. Klaar om te genieten van een smaakvolle salade vol met magnesium en andere gezonde vitamines en mineralen. Ook bananen en zelfs pure chocola met een hoog cacaogehalte bevatten magnesium. Goede reden om ’s avonds van een bescheiden stukje te genieten.

Magnesium in chocola

Wil je magnesium als supplement innemen, ook dat is goed mogelijk. Het is wel raadzaam hierover naar je huisarts te gaan om je te laten adviseren over de juiste dosering die je nodig hebt.

Gezond leven met Massagewerk Friesland

Een gezonde levensstijl kun je op diverse manieren onderhouden, onder andere met de juiste voeding en daarin magnesium als essentieel mineraal. Door een afwisselend voedingspatroon aan te houden en ervoor te zorgen dat je daar iedere dag gezonde producten in opneemt, heb je een uitgebalanceerd dieet vol vitamines en mineralen, waar magnesium slechts één van is.

Magnesium zorgt ervoor dat je op zowel lichamelijk als mentaal gebied in balans bent en het risico op chronische aandoeningen verlaagt. Daarom is het belangrijk te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt. Om je daarbij te helpen, breng ik je graag in contact met Zechsal waar je magnesiumsupplementen in verschillende vormen kunt bestellen. Verwen jezelf bijvoorbeeld met een ontspannen badje voor je handen of voeten en voeg daar magnesiumvlokken aan toe. De grove poriën aan de onderkant van onze voeten en aan de binnenkant van onze handen zuigen het magnesium gemakkelijk uit het water. Daardoor neem je deze mineraal snel op terwijl je van een heerlijk badje kunt genieten.

Magnesium in salade

Naast het gebruik van magnesium draagt ook het nemen van een ontspanningsmassage bij aan meer rust in je lichaam en geest. Door je in de massagestoel helemaal over te geven en eventuele kopzorgen los te laten, kun je voelen hoe de stress en angst uit je lichaam wegsijpelen. Het is een moment waarin je je hoofd helemaal leeg kunt maken en daardoor de tijd hebt om opnieuw op te laden. Of je nu aan het werk bent of thuis van alles aan je hoofd hebt, na de massage heb je weer nieuwe energie om door te pakken. Met een gezonde voeding in combinatie met tijd voor ontspanning kom je tot een uitgebalanceerd levenspatroon. Wil je weten hoe ik je als gediplomeerde masseur én als orthomoleculair voedingsadviseur kan helpen? Neem vrijblijvend contact met me op voor advies over het gebruik van magnesium en voel je welkom in mijn ergonomische massagestoel.

10% korting op je aankoop van MAGNESIUM bij www.Zechsal.nl ?

Voer de actiecode  stoelmassage10 in