Helpt een ontspanningsmassage bij stress?

Ontspanningsmassage tegen stress

Hoe ben jij je werk in het nieuwe jaar begonnen? Heb je met jezelf voorgenomen om de werkzaamheden in 2022 op een andere manier aan te pakken of ga je op dezelfde voet verder? De belangrijkste speerpunten zijn dat je met je bedrijf verder wilt groeien en dat je van de ervaringen van het afgelopen jaar leert om nog meer kwaliteit te leveren. Is dat tot nu toe gepaard gegaan met stress en hoge werkdruk? Zorg ervoor dat je het nieuwe jaar fris ingaat en dat je de stress in 2021 achterlaat.

In deze blog lees je hoe je met minder stress meer presteert. Op welke manier helpt een ontspanningsmassage stress te verminderen en wat kun je nog meer doen om het plezier in je werk te vergroten? We behandelen de ontspanningsmassage die door middel van de bedrijfsstoelmassage ervoor zorgt dat de stress plaatsmaakt voor positieve energie waarmee jij je taken voltooit.

Stress op het werk

Minder stress na een effectieve ontspanningsmassage

Hoewel de werkdag nog maar net begonnen is, staat de planning alweer helemaal vol. Meerdere afspraken, een aantal strakke deadlines en binnengekomen bestellingen die voor het eind van de dag de deur uit moeten. Deze dag illustreert het gemiddelde patroon van jouw werkdagen en duidelijk is dat je amper tijd hebt om stil te zitten. Waar de drukte voor de een dient als brandstof voor zijn werk, ervaart de ander diezelfde drukte als stressvol. Is dat bij jou ook het geval, zorg er dan voor dat je jezelf af en toe een halt toeroept en pauze neemt om te ademen, een hapje te eten of je hoofd leeg te maken.

Een heel effectieve manier om pas op de plaats te maken, is door in de ergonomische stoel te zitten voor een bedrijfsstoelmassage. Een betere onderbreking van je werkzaamheden is er niet, want terwijl ik je spieren onder handen neem, stroomt de spanning uit je lichaam en laat je hoofd het toe gedachten rondom die ene taak of deadline uit te schakelen. Hoe een ontspanningsmassage helpt tegen stress zul je gelijk merken zodra je na zo’n twintig minuten weer uit de stoel omhoog komt. Door de drukpunttechnieken die ik toepas, ga je je volledig concentreren op dat wat je lichaam voelt. Er is geen plaats voor werkgerelateerde gedachten, dus er komt ruimte in je hoofd en je kunt je helemaal overgeven aan de massage. Twintig minuten lijkt misschien kort, maar het is een ideale tijdspanne waarin je bovenlichaam uitvoerig wordt behandeld en de stress met de minuut afneemt. De ontspanningsmassage helpt bij stress waardoor je na de massage met frisse energie en nieuwe ideeën je werk voortzet.

Andere oplossingen die helpen tegen stress

Ervaar je op je werk stress en merk je dat je die bij thuiskomst niet los kunt laten? Naast het krijgen van een ontspanningsmassage door middel van de bedrijfsstoelmassage, kun je je stress op meer manieren kanaliseren. Gedurende de werkdag en tijdens je vrije uren zijn er effectieve methodes om dat te doen:

  • Terwijl je tot over je oren in het werk zit, komen collega’s langs met nog meer verzoeken. Dat kan behoorlijk effect hebben op de werkdruk en stress die je ervaart. Om te voorkomen dat je overladen wordt door binnenkomende opdrachten, is het noodzakelijk een duidelijke grens voor jezelf te stellen. Durf ook eens nee te verkopen.
  • Is je hoofd vol en kun je je gedachten over een taak of project niet uitzetten? Een rondje wandelen doet wonderen. Vooral wanneer je om de hoek van het bos of het strand werkt. Je loopt je gedachten er letterlijk uit en de buitenlucht geeft inspiratie om je werk op een andere en betere manier aan te pakken.
  • Een bedrijfsstoelmassage helpt goed tegen stress. Maar wat ook helpt is om je eens goed in te spannen. Leg je werkzaamheden neer en tik een collega aan voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal. Maximale inspanning in korte tijd is goed om je gedachten te verzetten en nadien pak je het werk weer met nieuwe energie op. Wie weet welke sublieme ingevingen onbewust je gedachten in zijn gekropen terwijl jij de winst binnensleepte.
Wandelen tegen stress

Stress verminderen met een ontspanningsmassage? Vraag Massagewerk Friesland

Of de ontspanningsmassage helpt tegen stress? Ik weet zeker van wel. Het is duidelijk dat onze ergonomische bedrijfsstoel waar jij in stapt, een gunstige invloed heeft op je lichaam en geest. Door je werk even stil te leggen en je over te geven aan een vakkundige massage, zal de stress uit je lichaam vloeien en ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën. Wil jij dat nou ook voor jou en je collega’s? Neem dan contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden. Ik kom graag bij je langs om een bedrijfsstoelmassage te geven die de stress op de werkvloer doet afnemen.