5 redenen waarom een massage goed voor je is

Concentratie Massage

Heb je op zijn tijd behoefte aan een methode om je verkrampte spieren te laten ontspannen of je hoofd leeg te maken? Door je regelmatig over te geven aan een goede massage zul je merken dat je lichaam en geest zich opladen en dat je met nieuwe energie je dag kunt vervolgen. Leg je taken even aan de kant en stap in de massagestoel voor een effectieve bedrijfsstoelmassage. Waarom? Daar kan ik je vijf redenen voor geven.

De redenen waarom een massage goed voor je is, lees je in deze blog. En waar ik spreek over de massage, doel ik op de bedrijfsstoelmassage waarbij met drukpunttechnieken je rug, nek en schouders onder handen worden genomen. Lees gauw wat de redenen zijn en beoordeel voor jezelf dat jouw legitieme reden om een massage te nemen in het rijtje staat.

1. Je energielevel verhogen

Een massage in een bedrijfsstoel is heel fijn en ontspannend. Dat is op zichzelf al een goede reden om de tijd hiervoor te nemen. Maar de massage is veel meer dan dat. Waar de accu van de telefoon af en toe moet worden opgeladen, geldt dat ook voor jouw batterij. Dat doe je niet alleen door tussen de bedrijven door vluchtig een maaltijd te eten, maar ook door jezelf lichamelijk en geestelijk in ruststand te brengen. Daar is de massage een uitgelezen manier voor. Je neemt bewust de tijd om in de massagestoel te stappen, terwijl de massage zijn werk doet ten gunste van je lichaam en geest.

Opladen Massage

2. Je hoofd resetten

Terwijl je aan het werk bent, kun je overspoeld worden door taken en deadlines die in je agenda staan. Tussenkomende telefoontjes leiden af en vertragen je werkzaamheden. Kortom, drukte en stress op je werk en in je hoofd. Juist dat is het goede moment om je werkzaamheden even te onderbreken en je te ontspannen. Ga je in de weerstand omdat je agenda die onderbreking niet toelaat? Bedenk dan dat een massage eraan bijdraagt dat je nadien weer vol energie je werk kunt oppakken. Je raakt uit de stressmodus en de massage geeft je de gelegenheid om je hoofd leeg te maken. Je concentratie is verbeterd waardoor je je taken effectiever uitvoert. Daar komt bovendien bij dat, doordat je hoofd is leeggemaakt, je in de nacht de slaap beter kunt vatten.

3. Je spieren laten ontspannen

Als je iedere ochtend achter je bureau plaatsneemt of je dag begint met het vervoeren van zware pakketten, zet je je lichaam weer aan het werk. Zonder dat je het door hebt beginnen je spieren te verkrampen. In de loop van de dag trekken je schouders steeds verder op, wat betekent dat je je lichaam voortdurend aanspant. Daarnaast begin je de pijnpunten in je rug waar te nemen. Met een stoelmassage breng je de aandacht weer naar je lichaam door die te laten ontspannen. Je schouders zakken en de pijn in je rug wordt aangepakt. Door de knopen uit de spieren te halen, is je lichaam er beter toe in staat afvalstoffen te verwijderen en je bloedcirculatie te stimuleren.

Werkhouding Massage

4. Pijn voorkomen

Een massage werkt ook heel goed om de pijn in je rug en schouders voor te zijn. Geef je je met regelmaat over aan een massage, dan heeft dat een preventieve werking en zul je geen klachten in je spieren krijgen. De massage maakt je bewust van je werkhouding en de aandacht die naar je rug, nek en schouders gaat, zorgt ervoor dat je spieren zich ontspannen. Dat is niet alleen gunstig voor jou, omdat je beter in je vel zit en je je kunt focussen op je werk. Ook je werkgever zal blij zijn met de effecten van de bedrijfsstoelmassage die ziekteverzuim op de werkvloer zichtbaar verminderen.

5. Je glimlach zichtbaar maken

De laatste reden waarom een massage goed voor je is, is wat mij betreft toch wel een van de belangrijkste. Het is mede de reden dat ik mijn werk als bedrijfsmasseur graag doe. Want ga je gespannen en gestrest in de massagestoel zitten, tijdens de massage maakt de frons in je voorhoofd plaats voor een glimlach op je gezicht. De werkdruk neemt af en je lichaam en geest laden zich weer op om je werk productief voort te zetten. Je ontspant je en je energiepeil wordt verhoogd, dus die glimlach wordt weer zichtbaar. Nemen je collega’s ook tijd voor een massage, moet je je dan eens voorstellen hoe de sfeer en de productiviteit op de werkvloer toenemen.

Neem plaats in de massagestoel van Massagewerk Friesland

En, heb je de reden gevonden waarom een massage goed voor jou is? Als je jezelf herkent in bovengenoemde situaties met stress en drukte op de werkvloer en pijnklachten in je nek en schouders, dan is het zeker de moeite waard een goede bedrijfsstoelmassage te overwegen. Neem vrijblijvend contact met me op als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor het krijgen van een massage op het werk. Ontdek de gunstige effecten op het moment dat je bij mij in de stoel plaatsneemt en laat de werkdruk voortaan aan je voorbijgaan.