4 manieren om te leren ontspannen

4 manieren om te leren ontspannen

Drukte, stress en dagelijkse verplichtingen kunnen er geregeld toe leiden dat je overschakelt op de automatische piloot. Haast zonder na te denken doe je wat je moet doen, totdat je ineens beseft dat je te veel op je hals hebt gehaald. Dat merk je in je hoofd die moeilijk tot rust komt, waardoor je ´s nachts moeilijk in slaap komt. En je voelt dan pas hoe je spieren in die tijd zijn verstijfd.

Het is heel belangrijk om af en toe pas op de plaats te nemen en even te ontspannen. Maar ja, hoe doe je dat als er ondertussen van alle kanten aan je wordt getrokken? In deze blog vind je 4 manieren om te leren ontspannen, zodat je met frisse energie door kunt.

Oefenen met ademhalen

Een manier om te leren ontspannen is het doen van ademhalingsoefeningen. In de eerste plaats is een goede ademhaling heel belangrijk voor je bloedsomloop. Daarnaast worden je lichaam en hoofd rustiger op het moment dat je het ritme van je kalme ademhaling volgt. Dat kan in aanloop naar een stressvolle situatie die je de zenuwen geeft. Maar ook als je druk bent met van alles en nog wat. Je hartslag verhoogt en je lichaam wordt onrustig. Door even je werkzaamheden weg te leggen en je een paar minuten op je ademhaling te focussen, gaat je lichaam weer ontspannen. Diep inademen door je neus en weer uitademen door je mond zorgt voor frisse energie en ontspanning in lichaam en geest.

Ademhalingsoefeningen om te ontspannen

Alles uit je hoofd op papier

Je hoofd kan overvol raken met allerlei bezigheden die op het werk of thuis gedaan moeten worden. Van grote taken met een hoge prioriteit tot bijzaken die je niet moet vergeten. Misschien herken je wel dat er zaken voorbijkomen waar je mee bezig moet, maar door andere prioriteiten blijven die steeds in je hoofd rondspoken. En als je er dan eindelijk aan toekomt, ben je het ineens vergeten. Een belangrijke manier die je helpt te ontspannen en waardoor je hoofd niet overstroomt, is om alles wat binnenkomt op te schrijven. Dat kan in je papieren agenda, maar tegenwoordig ook heel gemakkelijk in een takenlijstje op je telefoon. Zodra je het op een vaste plek noteert en er een extra reminder aan toevoegt, is het uit je hoofd en heb je meer mentale ruimte om bijvoorbeeld te ontspannen.

Sporten om te ontspannen

Lichaamsbeweging

Een heel effectieve manier om te ontspannen is door je in te spannen. Klinkt tegenstrijdig, maar door intensief te sporten raakt je hoofd leeg. Alle stress en onrust van de dag laat je in de avonduren los tijdens een rondje hardlopen, een fitnesssessie of een training met je sportteam. Nadat je tijdens het sporten 100% inspanning hebt geleverd, is het bovendien raadzaam je spieren tot rust te laten komen met een vakkundige ontspanningsmassage.

Lichaamsbeweging is overigens niet de enige manier om je hoofd leeg te maken. Ook andere hobby’s als tekenen of vissen kunnen een therapeutische werking hebben op je hoofd, waardoor je goed kunt ontspannen en opnieuw oplaadt.

Je laten masseren

Om echt optimaal te kunnen ontspannen is het raadzaam je regelmatig te laten masseren. Zonder dat je het door hebt, veroorzaken stress en drukte spanning op je lichaam. Het hoopt zich op in knopen die een verklaring zijn voor de pijnlijke en stijve spieren die je voelt. Tijdens een massage worden die pijnpunten vakkundig aangepakt en gemasseerd, zodat je spieren versoepelen en jij leert te ontspannen.Om echt optimaal te kunnen ontspannen is het raadzaam je regelmatig te laten masseren. Zonder dat je het door hebt, veroorzaken stress en drukte spanning op je lichaam. Het hoopt zich op in knopen die een verklaring zijn voor de pijnlijke en stijve spieren die je voelt. Tijdens een massage worden die pijnpunten vakkundig aangepakt en gemasseerd, zodat je spieren versoepelen en jij leert te ontspannen.

Dat kan in een spa, maar ook gewoon tijdens het werk. Je stapt 20 tot 30 minuten uit je werkzaamheden, om de gelegenheid te nemen te ontspannen en te resetten. Met drukpunttechnieken die op je rug, nek en schouders worden uitgeoefend, ontspannen je spieren en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Niet alleen een ideale manier om te leren ontspannen, maar ook om je hoofd leeg te maken en ruimte te krijgen voor nieuwe energie.

Ontspannen met Massagewerk Friesland

Het is belangrijk om af en toe je verplichtingen te parkeren en de focus op jezelf te leggen. Zeker wanneer de druk te hoog wordt, probeer je even afstand te nemen en pas je een van deze 4 manieren om te ontspannen toe. Een paar keer diep in- en uitademen kan al effectief zijn en als de gelegenheid er is, helpt het om intensief te gaan sporten.

En wil je nou tijdens het werk gebruikmaken van een professionele bedrijfsstoelmassage? Ervaar hoe je letterlijk oplaadt en na de massage met nieuwe inzichten en energie je werkzaamheden kunt oppakken. Neem gerust contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden voor een massage tijdens het werk. Ik kom graag met je in gesprek om je wensen door te nemen en persoonlijk advies te geven.