Hoe werkt een stoelmassage?

Effect stoelmassage

Hoe is de maandagochtend voor jou? Kijk je uit naar een nieuwe werkweek terwijl je een actief weekend achter de rug hebt? Misschien staan er leuke taken op je agenda en heb je zin om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Stap jij net als ik met veel zin de nieuwe werkweek in? Dan heb je geluk, want dan krijg je energie van je werk met als gevolg een brede glimlach die tot het eind van de week niet van je gezicht verdwijnt.

Hoe zorg jij ervoor dat je je werk blijft volhouden? Want hoe leuk je werk ook is, er zullen ongetwijfeld taken of afspraken tussen staan die je meer moeite kosten of stress opleveren. Probeer die minder positieve aspecten van je werk goed aan te pakken, zodat het een positieve uitwerking krijgt op je lichaam en geest. Een effectieve manier om die stresspunten uit je lichaam weg te nemen, is door jezelf geregeld over te geven aan een professionele bedrijfsstoelmassage. Wil je voordat je in de stoel van de bedrijfsmasseur stapt, weten hoe een stoelmassage werkt en waarom die belangrijk is voor jouw fysieke en mentale gesteldheid? Lees dan deze blog en laat je verleiden om een goede bedrijfsstoelmassage te nemen.

Een rustig begin van de bedrijfsstoelmassage

De bedrijfsstoelmassages die ik geef, zijn erop gericht dat jij energie krijgt om je werkzaamheden te doen. Het is niet een massage waarbij je volledig ontspant met als gevolg dat je naderhand in de relaxmodus blijft hangen. Hoe dat werkt met een stoelmassage, daar kom ik verderop in het artikel op terug. Laten we bij het begin beginnen.

Je begint namelijk met het plaatsnemen op de ergonomische massagestoel die voor je klaarstaat. De afmetingen worden op jouw lichaam afgesteld, waardoor je je volledig kunt ontspannen. Je hoeft geen spier aan te spannen om goed te blijven zitten en eigenlijk hoef ik bijna niet aan de massage te beginnen, omdat je al van top tot teen ontspannen bent.

Maar gelukkig gaat de bedrijfsstoelmassage wel plaatsvinden, waardoor de ontspanning in je lichaam zich verder doorzet. Die start met lichte aanrakingen om je te laten wennen aan het feit dat er iemand achter je staat. Waar een korte fysieke contact ervoor zorgt dat je alerter wordt, probeer ik met kleine aanrakingen je te laten ontspannen. De aanraking is belangrijk, omdat je tijdens de bedrijfsstoelmassage geen zicht hebt op wat er om je heen gebeurt. Op het moment dat ik een massage uitvoer, laat ik de klant nooit los. Dus loop ik om diegene heen om een ander deel van het lichaam te masseren, dan voelt hij door de aanraking altijd waar ik ben. Dat voorkomt dat je terwijl je in de massagestoel zit, opschrikt van bewegingen om je heen.

Stoelmassage

Een uitgebreide stoelmassage die fysieke klachten weghoudt

Ben je gewend aan de aanrakingen, dan loopt de massage over in de volgende fase. Daarbij volg ik altijd dezelfde route over het lichaam, zodat ieder lichaamsdeel voldoende gemasseerd wordt. Je rug, schouders en nek worden zorgvuldig onder handen genomen en het aandrukken van de juiste punten in je lijf bevordert je bloedsomloop en vermindert de stress die je voelt. De stoelmassage werkt effectief, omdat ik echt de tijd neem om ieder onderdeel in je bovenlichaam te behandelen. Vanaf je onderrug tot aan de toppen van je vingers.

Je hoeft niet eens pijn in je lichaam te ervaren om een bedrijfsstoelmassage te nemen. Sterker nog, maak je hier met regelmaat gebruik van, dan zullen die kwaaltjes wegblijven. Je voorkomt klachten in je rug en nek en je leert om een goede houding aan te nemen terwijl je achter je bureau of aan de toonbank aan het werk bent. Een goede werkhouding is key, wil je je werk op lange termijn willen uitvoeren. Dat geldt ook voor mij. Tijdens mijn opleiding leerde ik hoe te staan om effectief een bedrijfsstoelmassage te geven, zonder zelf te kampen met pijn en klachten als gevolg van een verkeerde houding.

De stoelmassage werkt alleen met een prikkelende afsluiting

Richting het einde van de stoelmassage ga ik over naar het oppeppende gedeelte. Want laten we wel zijn, na de massage staan de volgende werkzaamheden weer op de agenda. Ik kondigde het eerder al aan, de intentie van de massage is niet om je volledig ontspannen te laten vertrekken. Ik wil je in de positieve zin stimuleren om je werk weer op te pakken. Door je lichaam te prikkelen, word je uit het rustmoment gehaald en krijg je frisse energie.

En nadat ik je heb bedankt voor het plaatsnemen in de massagestoel, ontvang je van mij nog een druppel etherische olie in de palm van je hand. Door de frisse geur van pepermunt die je in je opneemt, gaat je neus open en worden je zintuigen getriggerd. Na deze afsluiting ben je weer helemaal klaar om aan het werk te gaan.

Ervaren hoe de stoelmassage werkt bij Massagewerk Friesland?

Ben jij getriggerd door wat je hebt gelezen over de bedrijfsstoelmassage en wil je die in het echt ervaren? Zorg dat je de energie op je werk blijft behouden en dat je de werkweek daadwerkelijk met die glimlach afsluit. Als je geïnteresseerd bent in de werking van de stoelmassage, neem dan eens vrijblijvend contact met me op. Ik vertel je graag meer over de bedrijfsstoelmassage en nodig je van harte uit om plaats te nemen in de massagestoel.