Waar is een bedrijfsstoelmassage goed voor?

Lig jij aan het eind van een dag werken plat op de bank, omdat je al je spieren in je lichaam voelt? Je hebt veel gelopen en zwaar getild, dus je rug heeft het nodige te verduren gehad. Of je werkt op kantoor en zit grote delen van de dag achter je bureau. Dat klinkt relaxed, maar als je je bureau niet goed hebt afgesteld, dan zul je dat op den duur merken in je rug, schouders en nek.

Om je werkzaamheden optimaal te blijven doen, is een goede werk- en zithouding heel belangrijk. Tillen vanuit je benen en zitten met een rechte rug bevorderen je lichamelijke gezondheid. Zo kun je je werkzaamheden langer en beter uitvoeren, waar jij en je werkgever van profiteren. Om die werkdruk op je lichaam nog meer te verlichten is een goede bedrijfsstoelmassage op zijn tijd welkom. Waar een bedrijfsstoelmassage goed voor is? Dat ontdek je in deze blog.

Even tijd maken om te resetten

Bij een bedrijfsstoelmassage zit je op een ergonomisch ontworpen stoel en neemt een deskundige masseur van Massagewerk Friesland je onder handen. In ongeveer 20 minuten tijd oefent zij acupressuurtechnieken uit op onder andere je nek, schouders en rug. Ze neemt rustig de tijd om je een professionele en goede bedrijfsstoelmassage te geven. Krijg je een bedrijfsstoelmassage van Massagewerk Friesland, dan heeft dat een gunstig effect op je lichaam en energielevel. De acupressuurpunten die in de massage worden toegepast, zorgen voor een stimulatie van je bloedcirculatie. Je bloed gaat sneller stromen, je lichaam voert de afvalstoffen beter af en jij krijgt meer energie.

Zit je middenin drukke werkzaamheden, dan geeft een bedrijfsstoelmassage je even de gelegenheid om eruit te stappen en je hoofd leeg te maken. Misschien bied je in eerste instantie weerstand, omdat je die dag deadlines hebt of zo snel mogelijk je taken wilt afstrepen. Maar blijf je steken in die drukte, dan kan dat een negatief effect hebben op de resultaten. Door je volle hoofd en je vermoeidheid kun je overhaaste beslissingen nemen en onnodige fouten maken. Wil je dit voorkomen, dan maak je met een bedrijfsstoelmassage even pas op de plaats. Het geeft je gelegenheid om volledig te ontspannen en negatieve zaken los te laten. Die hebben plaats gemaakt voor positieve ideeën, dus na de massage kun je weer vol nieuwe energie je werkzaamheden oppakken.

Waarvoor dient een bedrijfsstoelmassage tijdens het werk?

De effecten van een bedrijfsstoelmassage zijn niet alleen gunstig voor je lichaam. De massage draagt bij aan een positiever en effectiever werksfeer op kantoor. Af en toe een bedrijfsstoelmassage voor jou en je collega’s is goed om de volgende redenen:

  • Door tussen de bedrijven door even een moment van ontspanning te nemen, nemen je productie en motivatie toe. Je blijft niet hangen in de drukte van je werkdag, want je kunt even resetten om er vervolgens weer vol tegenaan te gaan.
  • Ben je de lichamelijke klachten door het zware tillen of een verkeerde houding voor? De bedrijfsstoelmassage heeft een preventieve werking die ervoor zorgt dat klachten uitblijven. Het ziekteverzuim op het werk is als gevolg van de massage lager.
  • Een ontspannen bedrijfsstoelmassage maakt je hoofd leeg en haalt lichamelijke pijntjes weg. Dat maakt jou en iedereen op de werkvloer meer relaxed. Gevolg is een fijnere werksfeer voor iedereen en hogere productie van de werkzaamheden.
  • De masseur van Massagewerk Friesland weet precies de pijnpunten te ontdekken waar jij last van hebt. Een stijve rug of aanhoudende schouderklachten kunnen sneller opgespoord worden tijdens de bedrijfsstoelmassage.
  • Door de massage raak je bewust van je eigen werk- en lichaamshouding. De masseur kan je adviseren over de afstelling van je bureau en na een bedrijfsstoelmassage weet je opnieuw hoe je een goede houding aanneemt.
  • Een bedrijfsstoelmassage voorkomt niet alleen lichamelijke pijn. Wanneer je al RSI-klachten of pijn door stress ervaart, helpt een massage die te verminderen. Jij kunt aan de masseur aangeven waar je pijn voelt, zodat zij zich daarop kan concentreren.

Ervaar de effecten van een bedrijfsstoelmassage van Massagewerk Friesland

Wil jij jezelf en je collega’s met regelmaat verwennen met een goede bedrijfsstoelmassage? Je weet nu waar die goed voor is, dus maak op je werk gebruik van de mogelijkheden die Massagewerk Friesland je biedt.

De masseur komt op locatie en neemt de ergonomische massagestoel mee. Deze wordt voor iedere medewerker afzonderlijk afgesteld, zodat je volledig ontspannen kunt plaatsnemen en optimaal van de massage geniet. Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een bedrijfsstoelmassage? Kijk online voor de arrangementen en tarieven en neem vrijblijvend contact op met Massagewerk Friesland. Dan kunnen jij en je collega’s met regelmaat de werkzaamheden even aan de kant zetten en alles van je afschudden tijdens een bedrijfsstoelmassage.